gerb

Република България

Държавна агенция „Електронно управление”

Това е архив на сайта на ДАЕУ. За да видите актуалния сайт на агенцията, посетете https://e-gov.bg

Институции, оператори на съществени услуги и доставчици на цифрови услуги ще участват в Кръгла маса, посветена на новата нормативна уредба за мрежова и информационна сигурност

Дата: 10.09.2019

Място на провеждане: хотел Балкан, зала Средец

На 10 септември (вторник) от 10.30 до 12.30 ч., в зала Средец, хотел Балкан ще се проведе кръгла маса на тема „Новата нормативна уредба в сферата на мрежовата и информационната сигурност - предизвикателства и решения“. Събитието се организира от Държавна агенция „Електронно управление“, под патронажа на г-жа Марияна Николова, заместник-министър председател по икономическата и демографската политика, в чийто ресор на отговорност попада и политиката за електронното управление.

Във форума ще участват представители на националните компетентни органи и секторните екипи по мрежова информационна сигурност към Министерство на енергетиката, Министерство на здравеопазването, Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията. В дискусията ще се включат и ресорни към тези министерства оператори на съществени услуги и доставчици на цифрови услуги.

Експерти от Националния екип за действие при инциденти в информационна сигурност–CERT България към Държавна агенция „Електронно управление“ ще разяснят новите изисквания за организационни мерки за защита на мрежите и информационните системи, съгласно приетата преди месец нова Наредба за минималните изисквания за мрежова и информационна сигурност.

 

Споделете