gerb

Република България

Държавна агенция „Електронно управление”

Това е архив на сайта на ДАЕУ. За да видите актуалния сайт на агенцията, посетете https://e-gov.bg
Проект на МВР, финансиран по фонд „Вътрешна сигурност“ на ЕС, е носител на приза „ИТ проект на годината“

Проект на МВР, финансиран по фонд „Вътрешна сигурност“ на ЕС, е носител на приза „ИТ проект на годината“

По проекта е реализирана интегрирана ГИС платформа на МВР, която подпомага дейностите по граничен контрол, криминални анализи и управление при бедствия.

Успешно реализиран проект на Дирекция „Комуникационни и информационни системи“ на Министерството на вътрешните работи, финансиран със средства по фонд „Вътрешна сигурност“ на Европейския съюз, е носител на традиционния приз „ИТ проект на годината“ за 2018 г. Председателят на Държавната агенция „Електронно управление“ Атанас Темелков отличи с престижната награда директора на Дирекция КИС на МВР Младен Петров в рамките на 15-ата церемония за връчването на наградите.

По проекта „Доизграждане на Географска информационна система „Визуализация на данни от АИС на МВР" и Географска информационна система „Управление при кризи“ е реализирана интегрирана ГИС платформа на МВР, която подпомага дейностите по граничен контрол, криминални анализи и управление при бедствия. Платформата е оперативно съвместима, интегрира разнообразни източници на данни и осигурява възможности за интеграция с други информационни системи и регистри, включително за видеонаблюдение, за проследяване на мобилни единици и други при изрично оторизиран достъп.

Общо 24 ИТ проекта, девет от които в публичния сектор, се включиха в традиционния конкурс, организиран от ICT Media.

Споделете